For barnehagene

For barnehagene

Kontaktpersoner

Asbjørg Jonassen (Hovedbiblioteket i Lierbyen)
Telefon: 32 22 02 61
E-post: asbjorg.jonassen@lier.kommune.no

Tom Kenneth Kristoffersen (Tranby bibliotek)
Telefon: 32 85 47 17
E-post: tom.kenneth.kristoffersen@lier.kommune.no

Bibliotekbesøk

Innenfor åpningstiden kan barnehager selvsagt besøke biblioteket fritt. Her er det anledning til å «lese» bøker, bygge lego/duplo, kle seg ut og spille ulike brettspill. Og selvfølgelig kan matpakka spises hos oss.

På biblioteket i Lierbyen har vi også drivhus, 3D-printer og et interaktivt gulvspill til disposisjon.

Er det ønske om et besøk med opplegg for eksempel å bli-kjent-med-biblioteket eller boklesing med et bestemt tema lar dette seg ordne. Gjør avtale på forhånd med det biblioteket det gjelder. Slike besøk kan også gjøres utenom de ordinære åpningstidene.

Lesetund

Annenhver torsdag på vår- og høstsemesteret har vi lesestund for barn på hovedbiblioteket i Lierbyen og filialen på Tranby. Lesestunden starter kl. 10.00 begge steder og det leses forskjellige historier hver gang som varer i omtrent 20 minutter. Passer barn ca. 3-6 år. Ingen påmelding – bare møt opp! Se hvilke datoer som er satt opp for lesestund her.

Bokkasser

Barnehager kan bestille bokkasser av biblioteket. Oppgi gjerne alder på barna, eventuelt tema og om det er også er ønskelig med faktabøker. Kassene må hentes på biblioteket og lånetiden er 2-3 måneder.

Lesekroken

Lesekroken tilbyr bøker og lydbøker med eventyr av Asbjørnsen & Moe på norsk, og på 19 av de vanligste fremmedspråkene i Norge. Sidene har også interaktive aktiviteter som pusling, fargelegging og ordlotto.

Vil du bruke Lesekroken på skolen eller i barnehagen, må du gjerne gjøre det. Dette kan være et flott verktøy for språktrening.

Ta kontakt med oss for passord.

Fremmedspråklige bøker

Av fremmedspråklige bøker finnes det kun bøker på engelsk ved Lier bibliotek. Men vi bestiller gjerne inn fra Det flerspråklige bibliotek. Her finnes det bøker på rundt 70 ulike språk så det meste lar seg skaffe.

Boktips/bokpresentasjon

Biblioteket kan gi boktips i forhold til spesielle temaer eller vi kan ha en bokpresentasjon for personalet. Sistnevnte bør avtales i god tid.