Andre tjenester

Andre tjenester

Andre tjenester:

Andre tjenester ved Lier bibliotek. Våre andre tjenester foruten digitale tjenester inneholder:

3D-printer


Publikum kan printe modeller på 3D-printeren gratis. Vi tar forbehold om at det i blant kan være lange ventelister, og at ikke alle modeller lar seg printe. Fortrinnsvis skal publikum gjøre klar modellen til minnekortet selv, men det er anledning til å be om hjelp til faste tider. Printeren er til for både voksne og barn. Bruksanvisning for klargjøring av 3D-modeller fås i skranken. Du finner den også her: Bruksanvisning for klargjøring av 3D-modell

Utlånstiden


på bøker, lydbøker og tidsskrifter er normalt 4 uker, nyere og populære titler har 14 dagers utlånstid. DVD er det 14 dagers lånetid på. Lån kan fornyes via telefon, sms, nett, epost, automat eller i skranken, såfremt boka ikke er reservert av noen andre.
Purregebyr sendes ut hvis lånetiden overskrides. Det er for tiden på kr 35,- pr purring. For å unngå purring, kan du få forhåndsvarsel på SMS en dag før lånetiden forfaller.
Materiale vi ikke har, kan vi låne inn fra andre bibliotek. Du kan også levere bøker fra et hvilket som helst norsk bibliotek i Lier.

Bibliotek i butikk:

Lier bibliotek består av hovedbiblioteket i Lierbyen og Tranby filial. I tillegg har våre brukere mulighet til å hente bestilte bøker på Spar Holsfjorden i Sylling, innenfor butikkens åpningstider (07.00-23.00 på hverdager og 09.00-20.00 på lørdager). Slik gjør du det: Alle med lånekort på Lier bibliotek kan benytte tilbudet. Har du ikke lånekort, henvend deg til hovedbiblioteket i Lierbyen eller filialen på Tranby. Du kan også bruke et innmeldingsskjema for nye lånere. Bøker kan bestilles på nett, epost og telefon til Lierbyen og Tranby.

Med pin-kode tilknyttet lånekortet, kan du enkelt logge deg inn i «Mine sider» i katalogen vår, søke opp bøker og bestille. Når du får valg om hvor du vil hente boka, velger du Lier bibliotek : Sylling avdeling. Bøker (samt filmer, lydbøker og tidsskrifter) du har bestilt, blir da sendt til butikken i Sylling, og du får beskjed på epost eller sms når de er klare til henting. Bøkene vil være klare til henting ca kl. 14.00 den dagen du mottar reserveringsmeldingen. Du kan altså motta en melding noen timer før bøkene er ankommet butikken.
Merk: Av praktiske årsaker lånes bøkene ut før de sendes fra Lierbyen – det foregår ingen registrering av utlån eller innlevering i butikken.
Pin-kode får du tilsendt ved å sende en melding til systemet, eller henvende deg til oss. Med appen «Bibliofil» får du denne tjenesten på smarttelefon, hvor du også har lånekortet ditt tilgjengelig digitalt. Bøker fra andre bibliotek kan bestilles og leveres som før med dette tilbudet.

 

Kopiering, utskrifter, faks og skanning:

Kopier og utskrifter koster 2 kr for A4, 4 kr for A3 (lik pris for farge og svart-hvitt kopi)
Kopier og utskrifter er gratis for skolearbeid (grunnskolen og vgs)

Du kan skrive ut fra bibliotekets PCer, egen bærbar PC, nettbrett og mobil. I Lierbyen brukes utskriftssystemet Princh, hvor du kan betale direkte med kort eller bestille en utskrift og betale kontant i skranken. Personalet må da starte utskriften. For utskrift fra egen PC, gå til nettsiden: print.princh.com og start utskriften herfra. For utskrift fra mobil og nettbrett, må først appen Princh lastes ned.

På Tranby kan du foreløpig bare skrive ut fra bibliotekets PCer.

Bekreftelse av rett kopi: Kr 5. Bibliotekpersonalet må ta kopien.

Faks: Koster 2 kr pr påbegynt minutt innenlands, utenlands gjelder Telenors satser. Minstetakst for sending av faks er kr 5.

Skanning: Dokumenter kan skannes til epost eller minnepenn. Tjenesten er gratis.

 

Betaling:

Du kan betale med kontant, kort og Vipps. Slik går du frem for å betale med Vipps:

  • Alle våre betalingstjenester (som utskrift, purregebyr, kaffepolett, boklopper…) kan betales med Vipps (Unntatt er billetter til Lier Kulturscene, som kun kan betales med kort).
  • Om du skal betale for utskrift eller kopiering i vår betjente åpningstid, kommer du til skranken og viser kvitteringen til personalet, så setter vi igang print.
  • Betal med Vipps i meråpen-tid: Dette vil kun gjelde for kopiering. Merk kommentarfeltet med “Kopier”, slik at vi forstår hva som har kommet inn. Utskrifter må fortsatt betales med bankkort i Princh for å få skrevet ut når personalet ikke er tilstede. (Priser for kopier og utskrifter)
  • Benytter man Vipps for å betale purregebyr eller erstatningskrav (spesielt viktig om man Vippser uten å være på biblioteket), er det essensielt at man i kommentarfeltet skriver navn og lånenummer på den det betales for, slik at vi får slettet gebyrer på korrekt låner.

Vipps Lierbyen: #521093

Vipps Tranby: #520913

Priser:

Prisliste for alle betalingsvarer og -tjenester:

Bæreposer: 2 kr

Stoffnett: 25 kr

Gebyr for tapt lånekort: 10 kr

Bok-lopper: 5 kr (eller fyll en pose for 30 kr)

Kopier/utskrifter: 2 kr for A4/4 kr for A3

Bekreftet kopi: Tillegg pr stk: 3 kr

Minstetakst sending av faks: 5 kr

Laminering av plastlommer: 10 kr

Konvolutter: 1 kr for A5, 2 kr for A4

Trådløst nettverk og PCer for publikum

På biblioteket i Lierbyen har vi nå 5 PCer for voksne og 4 for barn, mens Tranby har 3 PCer totalt. Det er trådløst nett/wifi på begge bibliotekavdelinger.

 

Lån av studierom:

Biblioteket disponerer to studieceller og et grupperom. Studiecellene må bookes hos personalet.

Lesesirkler:

Er du med i en lesesirkel? Kontakt oss hvis du trenger flere eksemplarer av samme bok eller boktips.

Klasser og barnehager:

Klasser og barnehager er hjertelig velkomne til anmeldte og uanmeldte besøk. Kontakt barnebibliotekaren for klassebesøk med bibliotekopplæring eller lesestund. Vi er også behjelpelige med bokkasser/depoter. Les mer om tjenester for barnehager og tjenester for skoler