Bibliotek i butikk

Bibliotek i butikk er et tilbud for våre lånere som bor i Sylling.

Lier bibliotek består av hovedbiblioteket i Lierbyen og Tranby filial. I tillegg har våre brukere mulighet til å hente bestilte bøker på Spar Holsfjorden i Sylling, innenfor butikkens åpningstider, kl. 07.00-22.00 på hverdager og kl. 09.00-20.00 på lørdager.

Slik gjør du det:

Alle med lånekort på Lier bibliotek kan benytte bibliotek i butikk. Har du ikke lånekort, henvend deg til hovedbiblioteket i Lierbyen eller filialen på Tranby. Du kan også opprette lånekort elektronisk. (kortet må fremdeles autoriseres ved å fremvise legitimasjon på biblioteket).

Bøker kan bestilles på nett, e-post og telefon til Lierbyen og Tranby.

Med pin-kode tilknyttet lånekortet, kan du enkelt logge deg inn i katalogen vår via hjemmesiden, søke opp bøker og bestille. Når du får valg om hvor du vil hente boka, velger du Lier bibliotek: Sylling avdeling. Bøker (samt filmer, lydbøker og tidsskrifter) du har bestilt, blir da sendt til butikken i Sylling, og du får beskjed på epost eller sms når de er klare til henting. Bøkene vil være klare til henting ca. kl. 14.00 den dagen du mottar reserveringsmeldingen. Du kan altså motta en melding noen timer før bøkene er ankommet butikken. Får du melding på kvelden, vil bøkene være klare til henting ca fra kl. 14.00 påfølgende dag.

Merk: Av praktiske årsaker lånes bøkene ut før de sendes fra Lierbyen – det foregår ingen registrering av utlån eller innlevering i butikken.

Pin-kode får du ved å henvende deg til oss. Bøker fra andre bibliotek kan bestilles og leveres som vanlig med dette tilbudet.

Hvordan bli låner:

Ved Lier bibliotek har vi Nasjonalt lånekort, som betyr at hvis du registrerer deg med personnummer kan dette ene lånekortet brukes ved alle bibliotek i Norge. Har du allerede et Nasjonalt lånekort fra et annet bibliotek er det bare å komme til oss i skranken, så knytter vi deg til som låner her også med samme kortet. Innmeldingsskjema og lånereglement tildeles alle nye lånere som standard.

Har du ikke lånekort i det hele tatt kan du opprette lånekortet hos oss ved å signere kontrakten og vise legitimasjon. Ønsker du ikke nasjonalt lånekort, kan du opprette et lokalt kort som da kun kan brukes i Lierbyen og på vår filial på Tranby.

Mister du ditt fysiske lånekort, koster det kr. 10,- for et nytt.

Hopp rett ned til innholdet