Biblioteket i 3D

Biblioteket i 3D

Her kan du ta deg en virtuell tur i våre lokaler! Rundt om i 3D-kartet finner du punkter du kan klikke på for videosnutter, informasjon om biblioteket og plassering av bøker. Vi har for eksempel lagt inn håndarbeidsvideo ved håndarbeidsbøkene, og noen av våre egne video-bokanmeldelser ved de ulike bokhyllene. Vi har også noen videoer med smakebiter fra arrangementene våre på punkter ved arrangementsrommene.

Skanningen av Biblioteket i 3D er foretatt med programmet Matterport av Slemmestad-firmaet WIESO AS, etter initiativ fra Viken fylkesbibliotek. Nesten alle bibliotek i Viken er skannet i Matterport. På hjemmesiden deres kan du gå på virtuelle rundturer i bygninger over hele verden, for eksempel museer, slott, lekeland og andre severdigheter. 3D-skanning er mye brukt i byggteknologi, og vi synes det er spennende å få lov å være med på å teste denne løsningen.

Er du interessert i 3D-teknologi? Lier bibliotek tilbyr print til publikum fra vår egen 3D-printer. Du kan enten printe ferdige modeller fra Thingiverse.com eller designe dine egne modeller og gi oss filen til printing. Les mer om 3D-printing på biblioteket her: 3D-printing ved Lier bibliotek. Du kan også melde deg inn i Facebook-gruppen 3D-printer på Lier bibliotek  for å diskutere med andre interesserte.