Bokbad med Jørn Lier Horst

Bokbad med Jørn Lier Horst

Onsdag 17. oktober kom selveste Jørn Lier Horst til biblioteket i Lierbyen! Det ble et populært møte med skoleklasser på dagtid, før han møtte nærmere 80 liunger på det åpne kveldsarrangementet for voksne.

 

Litt om forfatteren: Fram til september 2013 arbeidet han som etterforskningsleder i Vestfold politidistrikt, men er i dag fulltids forfatter. I tillegg til spesialistutdannelsen i politiet har han studert kriminologi, filosofi og psykologi. Horst opptrer også som ekspertkommentator for VG i kriminalsaker.

Horsts kriminalromaner er preget av erfaring med miljøet og metodene han skriver om. Samtidig kjennetegnes bøkene av politiske og samfunnskommenterende undertekster.

Debutboken Nøkkelvitnet fra 2004 (Gyldendal Norsk Forlag) er basert på det uoppklarte drapet på pensjonisten Ronald Ramm i Larvik i 1995. Boken er den første i en serie om politimannen William Wisting. Serien har solgt nær 1,5 millioner bøker i Norge og er oversatt til 30 språk.

Som dramatiker har han skrevet flere familieforestillinger for Teater Ibsen. I 2012 debuterte han med sin første krimbok for ungdom i spenningsserien CLUE, utgitt på Kagge forlag, og i 2013 kom de første bøkene i serien om Detektivbyrå nr. 2 som er beregnet på enda yngre barn. I forfatterskapet inngår også en rekke kriminalnoveller.

For sitt forfatterskap har Jørn Lier Horst blant annet mottatt Bokhandlerprisen, Rivertonprisen, Glassnøkkelen, The Martin Beck-award og The Petrona Award.

Horst er dreven i å møte sitt publikum. På arrangementet for skoleklasser holdt han elevene i ånde med spennende avsløringer om politiarbeid. På kveldsarrangementet ble han bokbadet av Liers egen krimforfatter, Marit Reiersgård. Hun gjorde en strålende jobb hvor forfatteren ble plassert i et «forhørsrom», tiltalt for å ha solgt mange bøker.

 

Kveldens yngste deltaker var Mathias, som hadde brukt bursdagspengene sine til å skaffe seg Clue-serien komplett. Nå fikk han dem signert, og skulle plassere bøkene i et låst skap for å ta best mulig vare på dem.