Bokhylla

Bokhylla

Bokhylla – en gullgruve av gamle skatter!

Finner du ikke boka du skal ha? Vil du ha tak i eldre bøker?

Bokhylla.no er en tjeneste fra Nasjonalbiblioteket hvor du kan lese digitaliserte bøker, blader og aviser som er gitt ut frem til år 2000. Disse er gratis tilgjengelig for alle som befinner seg på norsk IP-adresse. Tekstene leses gjennom en vanlig nettleser på PC, nettbrett eller mobiltelefon. Du trenger ikke å logge inn for å benytte Bokhylla.

Det er i dag over 500 000 digitaliserte bøker i Bokhylla.no-tjenesten. Hovedtyngden er mellom 1950 og 1999, med over 300 000 bøker. Helt tilbake til 1450 kan du finne digitalisert materiale her. Tjenesten er blitt til gjennom en avtale mellom Nasjonalbiblioteket og Kopinor. I henhold til avtalen er det ikke tilrettelagt for nedlasting eller utskrift av bøker før den opphavsrettslige vernetiden har utløpt, det vil si 70 år etter opphavsmannens dødsår. Avtalen gir videre den enkelte rettighetshaver rett til å trekke enkeltbøker fra Bokhylla (Nb.no).

Trenger du bøker gitt ut etter år 2000, kan du lese hvordan du får tilgang til dette her: Tilgang til pliktavlevert materiale

Les om flere digitale medier her:

E-bøker i Bookbites

Verdensbiblioteket

Digital tilgang til aviser og blader (Retriever Atekst, Nasjonalbibliotekets avistjeneste og Pressreader)

Filmbib