Arrangementskalender

Arrangementskalender

Her ser dere hva som skjer hos oss! Vi har arrangementer på vårparten og fra høsten til jul.
Ønsker dere en fysisk oversikt av programmet, kan dette hentes på Lier bibliotek, Tranby filial, Lier kulturscene og på Servicetorget.

nov
21
ons
Flystyrten i Toverudmarka
nov 21@19:00
Flystyrten i Toverudmarka

Spennende lokalhistorisk foredrag ved Bent Lønrusten. På biblioteket i Lierbyen onsdag 21. november kl. 19. Gratis inngang.

Natten til den 30 april 1940 styrtet et brennende Armstrong Whitley bombefly ned i Brennengkleiva mellom Sylling og Toverud. Fire mann reddet seg ut i fallskjerm, haleskytteren J. Ellwood omkom. Han ble siden gravlagt på Sylling kirkegård sammen med de ni flygerne fra Sunderland-styrten den 9 april.

I årene som fulgte forsvant historien om Whitleyflyet og haleskytteren inn i glemselen hos folk flest. Historien om Sundelandmaskinen i Maidalen ble dokumentert, var på tv, ble laget film om, og familiene var på besøk.

Øverst i Brennenga var det lite som kunne fortelle deg om hva som skjedde den gangen. Hvem var mannen i den 10. grava og hva skjedde med mennene som overlevde? En litt over gjennomsnittet nysgjerrig liung begynte i 2017 jobben med å finne ut av hvem, hva, hvor.

Resultatet av undersøkelsene får du servert i et audiovisuelt foredrag som tar deg tilbake til aprildagene 1940 og gir deg historien om mennene i flyet, hva de skulle her, hvem haleskytter J.Ellwood var, og hvordan minnesmerket på styrtstedet ble til.

nov
27
tir
Lån en livshistorieformidler
nov 27@15:00-16:30
Lån en livshistorieformidler @ Lier bibliotek, Lierbyen

Har du lyst til å skrive din livshistorie?
Dette virker kanskje uoverkommelig og mange tenker:
-Hvordan skal jeg begynne?
-hva bør jeg og hva bør jeg ikke skrive om?
-hvordan skrive slik at det blir interessant å lese?
-hvordan strukturere alt jeg har lyst til å skrive om?
Mange spørsmål – jeg har svarene

Ta en tur på Lier bibliotek
siste tirsdag i måneden fra august til november kl 15-16.30 venter Kjersti Reffhaug Eie på deg og spørsmålene dine.

Vi holder også kurs og foredrag, eller skriver for deg dersom du trives best med å formidle muntlig. Historien om livet ditt er den beste gaven du kan gi dine etterkommere.

nov
28
ons
Dialogmøte: Alkohol
nov 28@19:00
Dialogmøte: Alkohol

Dialogmøte på biblioteket i Lierbyen onsdag 28. november kl. 19. Gratis inngang.

Alkohol er en stor, og for mange en viktig del av vår kultur. En god vin gjør et godt måltid enda bedre, det er hyggelig å gå ut med venner og ta et par øl, eller sprette champagne når noe skal feires.

Likevel, alkohol er en utfordring for samfunnet vårt og for en del enkeltmennesker. I situasjoner som arbeidsliv, graviditet, idrett, livskriser, samvær med barn og unge, og trafikk kan alkohol gjøre stor skade.

De samfunnsmessige kostnadene som følge av alkoholbruk er estimert til å ligge på mellom 18 og 19,6 milliarder kroner. Lier kommune er en AV-OG-TIL kommune og jobber sammen med alkoholvettsorganisasjonen AV-OG-TIL om alkoholforebygging, men hva vil det egentlig si?

Hvordan kan vi bygge et fornuftig alkoholbruk som balanserer på den hårfine linjen mellom glede og sorg?

des
1
lør
Adventslørdag med Klovnen Hagbart
des 1@12:00
Adventslørdag med Klovnen Hagbart

Vi holder på tradisjonen med et adventsarrangement før juletreet tennes på rådhusplassen. Det blir førjulskonsert med de yngste gruppene i Høvik og Lier skolekorps og vi serverer pepperkaker og gløgg. Til slutt kommer også klovnen Hagbart og underholder.

Det nærmer seg jul, og ingen gleder seg mer til jul enn Hagbart Frisk, klovnen som så gjerne vil være tryllekunstner.
Han skal vise fram juletriksene han har lært av mamma, og han må lære seg julesangene før julekvelden.

Med Hagbart på besøk blir det juletrylling, julesang og julestemning for både store og små!

Gratis inngang.