Digitale tjenester

Digitale tjenester

Digitale tjenester
Her kan du lese mer om digitale tjenester ved Lier bibliotek.

E-bøker:

Lier bibliotek låner ut e-bøker gjennom appen BookBites

Med denne appen kan du søke i et stort utvalg ebøker som du kan låne og lese på nettbrett og mobil, og et foreløpig litt mindre utvalg av lydbøker, som kan lånes og lyttes til på mobile enheter.

Ønsker du å bli ebok-låner, er det i hovedsak tre ting du må gjøre:

1: Last ned appen BookBites, som du finner gratis i Google Play for Android eller App Store for iPhone.
2: Opprett en bruker
3: Lån e-bøker og lydbøker.

Bøker og lydbøker i BookBites kan lånes i tre uker, før de automatisk blir innlevert. Du kan fornye lånetiden hvis det ikke er venteliste. Bøkene kan reserveres hvis de ikke er ledige, og du får varsel når de er ledige.

Du kan låne opptil fem bøker om gangen.  BookBites har bøker for både voksne og barn.

 

Engelske e-bøker og lydbøker kan du låne gjennom appen Libby.

Å låne er selvfølgelig gratis. For å bruke tjenesten må du ha lånekort fra Lier bibliotek eller ett av de andre folkebibliotekene i Viken.

Du kan bruke mobiltelefon eller nettbrett for lån av e-lydbøker og e-bøker på engelsk med Libby. Du kan også logge inn via PC på nettstedet Overdrive.

Bokhylla.no

Finner du ikke boka du skal ha? Vil du ha tak i eldre bøker?

Bokhylla.no er en tjeneste fra Nasjonalbiblioteket hvor du kan lese digitaliserte bøker, blader og aviser som er gitt ut frem til år 2000. Disse er gratis tilgjengelig for alle som befinner seg på norsk IP-adresse. Tekstene leses gjennom en vanlig nettleser på PC, nettbrett eller mobiltelefon. Du trenger ikke å logge inn for å benytte Bokhylla.

Det er i dag over 500 000 digitaliserte bøker i Bokhylla.no-tjenesten.

Trenger du bøker gitt ut etter år 2000, kan du lese hvordan du får tilgang til dette her: Tilgang til pliktavlevert materiale

Filmbib

Filmbib er en tjeneste fra Innkjøpsordningen for kort- og dokumentarfilm.

Du kan låne filmer til PC og håndholdte enheter med Apple/Android-system ved hjelp av ditt Nasjonale lånekort og samme PIN-kode som du benytter til våre andre digitale tjenester.

Cineast.no er en filmstrømmetjeneste for lånere ved Lier bibliotek. Med nasjonalt lånekort og pin-kode eller passord kan du strømme kvalitetsfilm gratis. Alt du trenger er PC, mobiltelefon eller nettbrett med internettilgang.

Slik gjør du:

Du må ha nasjonalt lånekort på Lier bibliotek, og ha Lier som hjemmebibliotek (spør oss dersom du er usikker på om dette er registrert).

1 Gå til www.cineast.no i nettleseren.

2 Velg Lier bibliotek i menylinjen

3 Velg en film

4 Tast inn lånekortnummer og PIN-kode/passord (fås på biblioteket om du ikke har det)

5 Hvis du vil opprette brukerkonto, kan du gjøre det med brukernavn, epostadresse og passord (ikke et krav)

6 Spill filmen (lånet ditt er aktivt i 48 timer)

Alternativt til nettleser kan du bruke appen Cineasterna til iPhone og iPad. Appen finnes foreløpig ikke for Android, men er på vei.

Du kan låne opp til 7 filmer per uke per låner. Når du låner en film, vil det komme opp hvor mange lån du har igjen. Hvis du har lånt kvoten med filmer, vil det også være en dato når du kan ta opp et lån neste gang. Har du opprettet en brukerkonto kan du se hvor mange lån du har igjen ved å klikke på “Min profil”. Det er lagt inn aldersgrense på filmene som er knyttet til brukerens lånekort. 

Les mer om Cineast her.

Aviser og blader:

Retriever Atekst

 

Atekst er Norges største mediearkiv. Her kan du søke i artikler i aviser og magasiner fra hele landet.

Biblioteket abonnerer på tjenesten via IP-adresse, du må derfor sitte på en av våre PCer for å få tilgang.

Nasjonalbibliotekets avistjeneste

Nasjonalbiblioteket har en stor base med digitaliserte aviser du kan få tilgang til via den digitaliserte basen Bokhylla.no. Her finner du også bøker, tidsskrifter, bilder, kart m.m.

 

Hvis du vil lese aviser som ikke er frigjort til den åpne basen (merket med “tilgang i norske bibliotek”) kan du få innloggingsinformasjon fra oss som gjelder for en dag. Da må du benytte PC i våre lokaler.

 

Pressreader

Pressreader er en avis- og magasintjeneste som gir digital tilgang til aviser og blader fra hele verden. Her kan du lese alt fra Drammens tidende til sørafrikanske Marie Claire.

Pressreader brukes med IP-adresse på våre stasjonære PCer eller bærbar PC’er, og en app på mobile enheter.

Med appen Pressreader kan du lese aviser og magasiner når din enhet er tilkoblet bibliotekets trådløse nett. Du kommer automatisk inn via Viken fylkesbibliotek. Tilgangen virker i 60 dager, slik at du kan fortsette å lese på Pressreader også utenfor biblioteket. Lierbyen og Tranby bibliotek er såkalte “Hot spots” for fri tilgang til Pressreader. Straks du er koblet på appen på disse stedene, har du tilgang i 60 nye dager.

Du har også tilgang til Pressreader gjennom Bibliofil-appen. Gå inn på Pressreader via menypunktet “Digitale tjenester”. Her får du tilgang til Pressreader i 7 dager, eller i praksis for alltid (så lenge avtalen mellom Viken fylkesbibliotek og Pressreader gjelder). Det samme gjelder for innlogging via hjemmeside.

Appen lastes ned gratis fra følgende steder, avhengig om du har Androidtelefon eller iPhone; Pressreader i GooglePlay eller Pressreader i App Store.

 

Lesekroken.no

Lesekroken.no er et eventyrbibliotek med eventyr på mange forskjellige språk. Eventyrene kan leses eller bli opplest.

Du kan også fargelegge og legge puslespill. Spør oss hvis du trenger passord til Lesekroken for bruk hjemme, i barnehagen, skolen o.l.

Lovdata Pro

 

Lovdata Pro bibliotekversjon er en egen versjon av Lovdata tilrettelagt for norske bibliotek. Basen er tilgjengelig via IP-adresse på Lier bibliotek.

Det innebærer at bibliotekversjonen kun er tilgjengelig fra bibliotekets lokaler (Lierbyen og Tranby).

Du får tilgang via denne lenken: Lovdata Pro

 

Verdensbiblioteket

Har du behov for bøker på ditt morsmål? Vil du lese bøker på andre språk?

På siden til Verdensbiblioteket finner du e-bøker og lydbøker på flere språk, som kan strømmes gjennom tjenesten.

Språkene i tjenesten er albansk, arabisk, tigrinja, thai, tyrkisk, persisk/dari, somali og bosnisk/kroatisk/serbisk.

 

Bokhylla fra Nasjonalbiblioteket

Bokhylla.no er en tjeneste fra Nasjonalbiblioteket hvor du kan lese digitaliserte bøker, blader og aviser som er gitt ut frem til år 2000.

Disse er gratis tilgjengelig for alle som befinner seg på norsk IP-adresse. Tekstene leses gjennom en vanlig nettleser på PC, nettbrett eller mobiltelefon.

 

Bibliofil-appen:

Med appen Bibliofil kan du ha lånekortet ditt på telefonen, samt ha tilgang til utlån, reservering og søk i bokbasen.

Du trenger lånenummeret ditt og Pin-kode for å bruke tjenesten. Kontakt oss hvis du trenger Pin-kode.

Appen lastes ned gratis i Google Play og Appstore.

Søk i katalogen, fornye og reservere

Min Side kan du enkelt få oversikt over dine lån, fornye og reservere. Du trenger lånenummer og Pin-kode for å bruke tjenesten. Kontakt oss hvis du trenger Pin-kode.

Feriefravær i reserveringskøen:

Unngå å få reserverte titler når du er bortreist!
Noen ganger passer det ikke å få en bok du har reservert. Kanskje har du stått på venteliste lenge, og ser at du vil være bortreist når det nærmer seg din tur. Kanskje har du stått på venteliste for flere bøker, og ser at du kan få flere på én gang, enn det du rekker å lese. Men du har likevel ikke lyst til å avbestille boka, og så havne helt bakerst i reserveringskøen igjen. Da kan du bruke funksjonen “utsette reservering” på Min Side. Slik gjør du det:

Logg inn på Logg inn-skjema – Lier bibliotek med lånenummer og PIN-kode/passord.

Gå inn på “Mine lån og bestillinger”
Under lista over dine (eventuelle) lån, finner du de bøkene du har bestilt.
Du kan endre dato “bestilling gjelder fra” ved å trykke på “endre”, og velge ny dato. Nå kan du utsette reserveringen til du har anledning til å låne boka igjen. Skal du være bortreist fra 1. oktober til 1. november, kan du endre datoen til f.eks. 2. november, og du hopper inn i køen igjen på denne datoen, men andre kan låne boka i mellomtiden.

Funksjonen er den samme på hjemmeside og i appen.

Biblioteksøk

Med Biblioteksøk kan du søke opp bøker og annet materiale fra alle norske bibliotek.

Med lånekort og PIN-kode kan du logge deg inn og bestille bøker som du kan hente på ditt lokale bibliotek.

Sosiale medier:

Du kan følge oss på Facebook og Instagram for de nyeste bildene og nyhetene. Iblant legger vi ut egne bokomtaler.
Vi har også en YouTube-kanal med begrenset innhold.