Digitale medier

Digitale medier

Digitale medier ved Lier bibliotek

E-bøker

Lier bibliotek låner ut e-bøker gjennom appen BookBites

Med denne appen kan du søke i et stort utvalg ebøker som du kan låne og lese på nettbrett og mobil, og et foreløpig litt mindre utvalg av lydbøker, som kan lånes og lyttes til på mobile enheter.

Ønsker du å bli ebok-låner, er det i hovedsak tre ting du må gjøre:

1: Last ned appen BookBites, som du finner gratis i Google Play for Android eller App Store for iPhone.
2: Opprett en bruker
3: Lån e-bøker og lydbøker.

Bøker og lydbøker i BookBites kan lånes i tre uker. Bøkene kan reserveres hvis de ikke er ledige, og du får varsel når de er ledige. Du kan låne opptil fem bøker om gangen. BookBites har bøker for både voksne og barn. Les mer om utlån av ebøker her:

Film

Filmbib er en tjeneste fra Innkjøpsordningen for kort- og dokumentarfilm. Du kan låne filmer til PC og håndholdte enheter med Apple/Android-system ved hjelp av ditt Nasjonale lånekort og samme PIN-kode som du benytter til andre digitale bibliotektjenester.

Cineast.no er en filmstrømmetjeneste som lar deg strømme kvalitetsfilm gratis med nasjonalt lånekort og pin-kode/passord. Tjenesten krever at du er tilknyttet Lier bibliotek som hjemmebibliotek. Les mer om hvordan du strømmer film med Cineast.no her.

Aviser og magasiner

Retriever Atekst

Atekst er Norges største mediearkiv. Her kan du søke i artikler i aviser og magasiner fra hele landet. Biblioteket abonnerer på tjenesten via IP-adresse, du må derfor sitte på en av våre PCer for å få tilgang. Trykk “Logg inn” to ganger.

Retriever Atekst

Nasjonalbiblioteket

Nasjonalbiblioteket har også en stor base med digitaliserte aviser du kan få tilgang til.

Nasjonalbibliotekets avistjeneste

Pressreader

Pressreader er en avis- og magasintjeneste som gir digital tilgang til aviser og blader fra hele verden. Her kan du lese alt fra Drammens tidende til sørafrikanske Marie Claire.

Pressreader brukes med IP-adresse på våre stasjonære PCer eller bærbar PC’er, og en app på mobile enheter.

Med appen Pressreader kan du lese aviser og magasiner når din enhet er tilkoblet bibliotekets trådløse nett. Du kommer automatisk inn via Viken fylkesbibliotek. Tilgangen virker i 60 dager, slik at du kan fortsette å lese på Pressreader også utenfor biblioteket. Lierbyen og Tranby bibliotek er såkalte “Hot spots” for fri tilgang til Pressreader. Straks du er koblet på appen på disse stedene, har du tilgang i 60 nye dager.

Du har også tilgang til Pressreader gjennom Bibliofil-appen. Gå inn på Pressreader via menypunktet “Digitale tjenester”. Her får du tilgang til Pressreader i 7 dager, eller i praksis for alltid (så lenge avtalen mellom Viken fylkesbibliotek og Pressreader gjelder). Det samme gjelder for innlogging via hjemmeside.

Appen lastes ned gratis fra følgende steder, avhengig om du har Androidtelefon eller iPhone; Pressreader i GooglePlay eller Pressreader i App Store.

Her kan du lese om alle våre digitale medier, tjenester, databaser m.m: Digitale tjenester ved Lier bibliotek