Kultursøk: Lokalhistoriske bilder og lydopptak fra flere kilder

Kultursøk: Lokalhistoriske bilder og lydopptak fra flere kilder

Kultursøk: Lokalhistoriske bilder og lydopptak fra flere kilder er en spennende mulighet for deg som liker historie. Det er en utrolig mengde historiske foto og annet materiale som er samlet inn i ulike baser. Disse er gjort lettere tilgjengelige ved å samle de ulike basene i et samlet søk. Med Kultursøk: Lokalhistoriske bilder og lydopptak fra flere kilder får du en samlet søkemulighet i de fremste digitale bildearkiv i Norge. Kultursøk har også noen lydarkiv og filmmateriale.

For lokalhistorie fra hele landet kan du søke i disse basene samtidig: Digitalt museum, Nasjonalbiblioteket, Universitetsmuseet, Deichmanske bildearkiv, Norvegiana, Lokalhistoriewiki, Kulturminnebilder og Bokhylla.

Her er det mye interessant!


Er du interessert i lokalhistorie, anbefaler vi også å se disse lenkene:

Lokalhistoriske bøker ved Lier bibliotek
Vi har over 200 lokalhistoriske bøker ved Lier bibliotek. Samlingen inneholder både skjønn- og faglitteratur.

Lokalhistoriske bilder fra Lier Historielags bildearkiv
I samarbeid med Lier historielag har vi tilgjengeliggjort deres digitale bildearkiv med innsamlede lokalhistoriske bilder. Bildene er søkbare. Nye bilder blir stadig lagt til.

Buskeruds historie: et kort riss av fylkets historie fram til 1940
Et hefte utarbeidet av medarbeidere i fagenhet for kulturminnevern i utviklingsavdelingen i tidligere Buskerud fylkeskommune, med noe bistand utenfra.

St. Hallvard 2020
Se hva biblioteket har av materiale om St. Hallvard, bondesønnen fra Huseby som ble helgen. I 2020 skal det være 1000 år siden han ble født.