Biblioteket

Biblioteket

Det har vært bibliotek i Lier siden 1909, med lokaler på Haugestad (bildet over), fram til 1971. Da flyttet biblioteket til Gamle Hegsbro ved siden av Rådhuset og i dag finner man biblioteket i andre etasje i Fosskvartalet.

Lier bibliotek er hovedbiblioteket, som er lokalisert i Lierbyen, mens Tranby filial ligger ved Tranby torg. Vi har også bibliotek i butikk hos Spar Holsfjorden i Sylling, som betyr at bøker kan bestilles og sendes dit. Både biblioteket i Lierbyen og på Tranby er meråpne bibliotek, som gjør at man som Meråpent-bruker kan benytte lokalene utenom betjent åpningstid. En kuriositet verdt å nevne er at biblioteket i Lierbyen trolig er Norges eneste med eget drivhus!

Bildet av Haugestad er hentet fra Lier historielags bildebase med historiske bilder fra Lier, som du kan søke i her.

Lier bibliotek hører i dag under enhet Kultur og fritid i Lier kommune. Denne hører igjen under kommunalsjef for steds- og samfunnsutvikling.

I menyene under finner du mer informasjon om biblioteket:

Åpningstider

Logg inn på Min Side

Søk i katalogen

Innmeldingsskjema og lånereglement

Kontaktinformasjon

Ansatte

I tillegg til tradisjonelle bibliotektjenester, har vi stort fokus på arrangementer på Lier bibliotek. Lurer du hva som foregår, finner du mer informasjon i vår arrangementskalender