3D-printer på biblioteket

3D-printer på biblioteket
Selvbetjening eller veiledning onsdager 14-16

3D-printer på biblioteket

3D-printer på biblioteket i Lierbyen. På biblioteket har vi en  3D-printer som er et selvbetjent tilbud til publikum. For å få printet ting på denne må du ha klargjort filen på forhånd og gi den til personalet med navn på filen, hva tingen er, ditt navn og telefonnummer og ønsket farge på printen. Vi setter da på printeren hvis den er ledig, eller setter deg på venteliste. Du kan også sende epost til lier.bibliotek@lier.kommune.no med filen din (gcode) og opplysninger som nevnt over.  Tilbudet er gratis og for alle aldre.

Veiledning:

Hvis du ikke vet hvordan du klargjør filer til 3D-printing, er du velkommen til å være med på veiledning onsdager kl. 14-16 i arrangementsrommet på Lierbyen bibliotek. Her går vi gjennom hvordan man finner ferdige filer på Thingiverse, slicer dem i programmet Curia og får dem over på minnekort som skal settes i printeren. 3D-printeren vår er av merket Ultimaker 2+.

Senere vil vi sette opp kurs i hvordan man kan programmere sine egne modeller, men foreløpig bruker vi bare ferdige modeller som andre har lagt ut til fri bruk.

Er du interessert i 3D-printing, anbefaler vi deg å melde deg inn i Facebook-gruppa «3D-printer på Lier bibliotek«.