BibSjakk

Spill sjakk og få veiledning
Flere sjakk-arrangementer høsten 2023

BibSjakk

Bli med på sjakk-eventyret vårt!

Om BibSjakk:

BibSjakk er bibliotekets nye sjakktilbud for små og store. Vi ønsker å tilby sjakk både formelt og uformelt gjennom å starte opp sjakktrening med instruktør og uformelle tilbud som åpne sjakktreff. Ikke minst skal BibSjakk gjøre sjakken tilgjengelig ved å tilby sjakklitteratur og sjakkutstyr på biblioteket til enhver tid. Vi ønsker også å få til ulike arrangementer og aktiviteter knyttet til sjakk som eksempelvis digitale sjakkturneringer, kreativt sjakkverksted og sjakk i det grønne. BibSjakk skal også gi rom for medvirkning der deltakerne selv kan komme med ønsker om hva tilbudet skal inneholde.

Sjakk er en sosial aktivitet som kan spilles av alle uavhengig av bakgrunn, språk, kjønn og funksjonsevne. Vi ønsker alle velkomne til biblioteket for å spille og lære seg sjakk i trygge omgivelser og et trygt miljø.

Sjakkhjørnet:

Vi utformer et eget område i biblioteket der sjakkutstyr og sjakklitteratur er tilgjengelig. Her vil det også bli gode møbler å sitte ved slik at man får en optimal opplevelse av spillingen.  Det vil også være muligheter for å spille sjakk flere steder i biblioteket.

Prosjektet er støttet av Jølberg-stiftelsen.

Kommende arrangementer:

BibSjakk turnering 7. oktober

BibSjakk Sjakktreff:

Kom og spill og lær sjakk på Lierbyen bibliotek hver mandag kl. 17.30 – 19.00.

Sjakkansvarlig ved biblioteket er tilstede og vi har blant annet med oss FIDE-mester i sjakk Harald Bonaventura Borchgrevink en gang i måneden.

Første sjakktreff høstsesongen 2023 blir mandag 4. september. Harald B. Borchgrevink er tilstede med «klassiker’n», og vil også være med følgende datoer: 9. oktober, 6. november og 4. desember.

Siste sjakktreff for 2023 blir mandag 4. desember.

Klassiker’n

«Klassiker`n» med FIDE-mester Harald B. Borchgrevink demonstreres første mandag i måneden, for de som er ekstra interessert i sjakkhistorie og teori. Harald formidler et klassisk sjakkparti ved hjelp av demobrett der han går igjennom partiet og forteller hva spillerne har tenkt både i åpningspartiet, midtpartiet og sluttpartiet. Her er det mye å lære for de som er ekstra sjakkinteresserte og ønsker å se hvordan mesterspillerne har tenkt i sine partier.

Frivillig?

Er du glad i sjakk og ønsker å bidra som sjakk-instruktør? Meld din interesse på Frivillig.no

BibSjakk i media:

Les Lierpostens sak om sjakk-satsing i Lierbyen

Les om BibSjakk Kickoff i Lierposten 

Les om BibSjakk Kickoff på hjemmesiden til Norges Sjakkforbund

Hopp rett ned til innholdet