Bokbad med Trude Marstein

Bokbad med Trude Marstein
Lierbyen bibliotek onsdag 19. april kl. 18

Bokbad med Trude Marstein

Lierbyen bibliotek onsdag 19. april kl. 18

Skarp iakttakelsesevne. Stor språklig presisjon. Flere ganger prisbelønt.

I 1998 fikk Trude Marstein Tarjei Vesaas’ debutantpris for prosasamlingen Sterk sult, plutselig kvalme. Senere har hun utgitt romaner, essays og en barnebok, og hun har mottatt flere priser for sitt forfatterskap. Hun har i sine bøker lykkes i å avsløre spriket mellom den nærhet, omsorg og kjærlighet vi ønsker skal være mellom mennesker, og alle de trivielle, forbudte og gale følelsene som ligger under overflaten når mennesker møtes. For romanen Gjøre godt fikk hun Kritikerprisen 2006, og i talen til prisvinnerne sa kritikerlagets Margunn Vikingstad at: «Marsteins skarpe blikk og upretensiøse forteljarrøyst er en særskilt kvalitet i den allereie etablerte forfattarskapen hennar.» og at: «Med Gjøre godt har Trude Marstein skapt stor forteljarkunst.»

Marsteins siste bok «Egne Barn» kom ut i 2022.

Nå kan du møte henne på Lier bibliotek!

Om Egne Barn:

Det er juni, og Anja og kjæresten Pål er på vei til torpet i Sverige som Anja fremdeles eier sammen med eksmannen Ivar. Det skal være dugnadshelg, kledningen skal vaskes og males. Ivar og samboeren Solveig er med, og alle barna er der.

Egne barn handler om ambisjoner og skuffelser, om pretensjoner og avsløringer. Om vår jakt på tilhørighet og mening, på beruselse og overskridelse. Om barna og makten man har og ikke har over dem, ansvaret og lengselen etter frihet. Og om gleden og kjærligheten som dukker opp glimtvis, nærmest ved en tilfeldighet.

«I sin beste, modigste og tristeste bok til nå er Trude Marstein på vei mot et eget nivå i norsk samtidslitteratur.»

Preben Jordal, Aftenposten

«Nådelaust og suverent familiedrama. […] Lesaren sit som på nåler når Trude Marstein samlar den moderne familien til dugnad på torpet.»

Marta Norheim, NRK

«Trude Marsteins kloke, aldri hvilende, blikk viser fram det motsetningsfylte i våre kjærlighetsforhold. Også i kjærligheten til våre barn.»

Turid Larsen, Dagsavisen

Hopp rett ned til innholdet