Dugurdskvila

Dugurdskvila
Med Elvebyen messingkvartett
Konsert med Prøysens velkjente viser
Tranby bibliotek onsdag 19. oktober kl. 16.00
Lierbyen bibliotek onsdag 19. oktober kl. 19.00

Dugurdskvila 

Prøysens velkjente viser tonesatt av Elvebyen Messingkvartett

Tranby bibliotek onsdag 19. oktober kl. 16.00

Lierbyen bibliotek onsdag 19. oktober kl. 19.00

Om konserten:

Elvebyen messingkvartett har latt seg inspirere av tradisjonsmåltidet dugurd som fra gammelt av ble servert mellom ni og elleve. Måltidet ble gjerne fulgt av en deilig hvil før man ga seg i kast med resten av arbeidsdagen med fornyet styrke.

I Dugurdskvila tilbyr ensemblet et pusterom fra hverdagen. Der du kan nyte nistepakka og kaffekoppen fulgt av Alf Prøysens velkjente viser og et utvalg av hans rikholdige produksjon av Lørdagsstubber.

Lørdagsstubbene kretser rundt hverdagslige hendelser og temaer som lar seg grunne ved og som underholder også i dag. Kvartettens hornist fremfører tekstene på klingende Ringsakermål.

Prøysens viser er arrangert og tilpasset messingkvartett og speiler tekstenes stemninger – her får du messingspill som byr på et bredt spekter av uttrykk.

Om ensemblet:

Elvebyen messingkvartett formidler tradisjoner og kulturarv gjennom nyskapende og unike produksjoner.

Kvartetten har et eget repertoar med skreddersydde arrangementer og transkripsjoner, og ikke minst bestillingsverk fra flere av Norges mest ettertraktede komponister.

Ensemblet har musikere med ulik spisskompetanse og utgjør en spennende miks av erfaringer, kvaliteter og kunstneriske perspektiver.

Vi tror på musikkens verdi som arena for eksistensielle erfaringer. Våre konserter skal berøre deg og gi deg opplevelser du sent vil glemme, både på tradisjonelle konsertarenaer og der du minst venter det.

Vi tror på musikkformidling med høy kunstnerisk kvalitet til alle folk der de er.

RSS Nye bøker på biblioteket

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.