Grønt verksted

Grønt verksted

Vil du være med på Grønt verksted på biblioteket? Hver mandag kl. 14.00 – 16.00 kan du komme til biblioteket i Lierbyen og  drivhuset vårt!

Du kan være med på å passe på fiskene våre, følge opp akvaponi-anlegget og ulike aktiviteter rundt dette.

Aktivitetene består av å lære mer om akvaponi, fisk og planter, sirkulære vekstprosesser og bærekraftig landbruk. Vi vil følge årstidene og ha korte workshops med inspirasjon fra naturen. Ikke minst kan skal vi passe på akvariefiskene og at de har et hjem de kan trives i. Vi vil også smake på smågrønt. 

Akvaponi er kort forklart et sirkulært kretsløpsystem som kombinerer fiskeoppdrett (aquaculture) og vannbasert planteproduksjon (hydroponics). Avføring fra fisk gir næring til planter, og plantene gir næring tilbake til vannet fiskene lever i. Akvapnianlegg kan bygges i mange forskjellige varianter og størrelser. I biblioteket er det plassert et demonstrasjonsanlegg som viser prinsippene i praksis.

Aktivitetsleder er Anne-Britt Rage, en av kunstnerne som har stått bak akvaponi i biblioteket.

Tilbudet er for barn fra 4. trinn. Det er gratis å bli med, og man trenger ikke melde seg på. Drop-in hver gang.

Her kan du lese mer om det kunstneriske prosjektet Tigerworm Aquaponics Project & Society, som var et samarbeid mellom Radwan Zanhar, Anne-Britt Rage, Christel Fetzer og Anneke von der Fehr.

Her kan du se bilder fra Grønt verksted som ble arrangert i høstferien 2021: