Tar du en klassisk utfordring? Premier til alle!

Tar du en klassisk utfordring? Premier til alle!

I 2019 markerer vi Bokåret, som en hyllest til at det er 500 år siden den første boka ble utgitt i Norge!

For å feire boka har vi blitt med på utfordringen «Moderne klassikarar», initiert av Lom bibliotek. Nå gir vi utfordringen videre til deg! Nye norske klassikere fortjener et større publikum, og derfor inviterer vi våre lånere til en lesekampanje! Få med deg et leseskjema fra biblioteket, og gi deg i kast med nye leseopplevelser.

Du får et stempel på leseskjemaet for hver klassiker du har lest. ALLE som leverer leseskjema hos oss får en sammenleggbar drikkeflaske fra Lier bibliotek (kjekt å ha på tur i Grønne Lier eller når tørsten melder seg under lesemaraton). I tillegg trekker vi ut to hovedpremier blant de som leverer skjema med navn og kontaktinfo. Vi har to signerte klassikere i premie, og en av vinnerne får i tillegg et gavekort på Norli. Du trenger ikke å lese alle bøkene på skjemaet for å bli med i trekningen, og du kan lese i den rekkefølgen du vil. Har du lest noen av bøkene fra før, kan du få stempel for dem også.

Lista over klassikere finner du på hjemmesiden til prosjektet: Lom folkebibliotek . Det er sikkert mange som er uenige i denne, og det er bra! Selve målet med prosjektet er å skape engasjement og interesse rundt ny, norsk skjønnlitteratur. Alle bøkene skal imidlertid være greie å få tak i på norske bibliotek. Bøkene er utvalgt av kritikerne Bernhard Ellefsen, Janneken Øverland, Bjørn Ivar Fyksen og Merete Røsvik.

Arrangementer under Bokåret 2019 i Buskerud kan du lese om her: www.buskerud.fylkesbibl.no/bokaaret

Comments are closed.