Tjenester

Tjenester

Tjenester vi kan tilby fra Lier bibliotek finner du her:

BIBLIOFIL-APPEN: LÅNEKORT PÅ MOBILEN:

Bibliofil-appen – lånekort på mobilen er genialt for deg som har lett for å glemme lånekortet, men alltid har mobiltelefonen med deg!

Med appen Bibliofil kan du ha lånekortet ditt på mobilen, og kan bruke denne i utlånsautomaten. I tillegg vil du ha tilgang til utlån, reservering og alle funksjoner i websøk, samt Min side/MappaMi fra mobil eller nettbrett. Funksjonene på appen og nettsiden er tilnærmet like. Du får oversikt over dine lån og innleveringsfrister, og kan fornye via appen. Du kan også søke opp bøker og annet materiale ved Lier bibliotek, og holde av eller reservere det du er interessert i. Funksjoner som feriefravær i reservasjonskøen og lokalhistorisk bildearkiv er tilgjengelige via Bibliofil-appen.

Bibliofil-appen – lånekort på mobilen kan også brukes hvis du vil logge inn som Meråpent-bruker.

Du trenger lånenummeret ditt og Pin-kode eller passord for å bruke tjenesten. Husk stor N først i lånenummeret og kontakt oss hvis du trenger Pin-kode. I stedet for lånenummeret kan epost-adresse brukes som innlogging. Husk at biblioteket må ha registrert den samme epost-adressen i sitt system.

Appen er gratis og kan lastes ned både til Android og iOs. Bibliofil i Google Play eller Bibliofil i App Store.

FERIEFRAVÆR I RESERVASJONSKØEN

Unngå å få reserverte titler når du er bortreist!
Noen ganger passer det ikke å få en bok du har reservert. Kanskje har du stått på venteliste lenge, og ser at du vil være bortreist når det nærmer seg din tur. Kanskje har du stått på venteliste for flere bøker, og ser at du kan få flere på én gang, enn det du rekker å lese. Men du har likevel ikke lyst til å avbestille boka, og så havne helt bakerst i reserveringskøen igjen. Da kan du bruke utsette reserveringen ved å benytte deg av feriefravær i reservasjonskøen på Min Side. Slik gjør du det:

Logg inn på Min side med lånenummer og PIN-kode/passord.

Gå inn på “Mine lån og bestillinger”
Under lista over dine (eventuelle) lån, finner du de bøkene du har bestilt.
Du kan endre dato “bestilling gjelder fra” ved å trykke på “endre”, og velge ny dato. Nå kan du utsette reserveringen til du har anledning til å låne boka igjen. Skal du være bortreist fra 1. oktober til 1. november, kan du endre datoen til f.eks. 2. november, og du hopper inn i køen igjen på denne datoen, men andre kan låne boka i mellomtiden.

Funksjonen er den samme på hjemmeside og i appen.

BIBLIOTEKSØK: SØK OG BESTILL I FLERE BIBLIOTEK:

Biblioteksøk – en felles bibliotekkatalog for hele Norge

Er det noe du ikke finner på Lier bibliotek? Med Biblioteksøk kan du søke etter bøker, filmer, spill og annet materiale på alle bibliotek i Norge. Dette kan du selv bestille på nett og hente på ditt lokale bibliotek!

I tillegg til å gi én felles inngang til alle norske bibliotekkataloger, får du også tilgang på nett til litteratur som er digitalisert av Nasjonalbiblioteket. Tjenesten skal bidra til å jevne ut ulikheter mellom norske bibliotek og gi alle innbyggere samme tilgang til litteratur, uavhengig av størrelsen på biblioteket i kommunen de bor i.

Biblioteksøk finner du på bibsok.no

Alle kan bruke nettsiden til å søke.  Du må ha nasjonalt lånekort og Pin-kode for å bestille bøker og annet materiale. Spør på biblioteket hvis du mangler dette.

Søketjenesten leveres av Nasjonalbiblioteket. Du finner en nærmere beskrivelse her:  her: Om Biblioteksøk

Vil du bare søke i Lier biblioteks katalog, kommer du til denne her: Søk i Lier bibliotek

 

WIFI, KOPIERING OG SKANNING:

Wifi/trådløst nett

Nettverket hos oss heter Biblioteket, og er et usikret nettverk, så det er bare å koble seg på uten behov for passord.

Betalingsmetoder

På Lier bibliotek og Tranby filial kan man betale
– kontant
– med bankkort
– med Vipps

Vipps på biblioteket foregår slik:

– Om du betaler for utskrift eller kopiering i vanlig åpningstid, kommer du til skranken og viser kvitteringen til personalet.

– Vipps i meråpen-tid vil kun gjelde for kopiering. Merk kommentarfeltet med “Kopier”, slik at vi forstår hva som har kommet inn. Utskrifter må fortsatt betales med bankkort for å få skrevet
ut når personalet ikke er tilstede.

– Benytter man Vipps for å betale purregebyr eller erstatningskrav (spesielt viktig om man Vippser uten å være på biblioteket), er det essensielt at du i kommentarfeltet skriver navn og
lånenummer
 på den det betales for, slik at vi får slettet gebyrer på korrekt låner.

Vipps Lierbyen: #521093

Vipps Tranby: #520913

Kopier og utskrifter

A4 – Kr. 2,-
A3 – Kr. 4,-
– Det er samme pris om det er farge- eller svart-hvitt-kopi.

Kopier og utskrifter er gratis for skolearbeid (grunnskolen og vgs.)

Du kan skrive ut fra bibliotekets PCer, egen bærbar PC, nettbrett og mobil. Vi bruker utskriftssystemet Princh, hvor du kan betale direkte med bankkort på datamaskinen eller bestille en utskrift og betale kontant eller med bankkort i skranken. Personalet må da starte utskriften for deg.

For utskrift fra egen PC, gå til nettsiden print.princh.com og start utskriften herfra.
Printer-ID er 100703. Det ligger veiledning ved siden av printeren man kan følge, eller spør betjeningen når det er betjent.

For utskrift fra mobil og nettbrett, må først appen Princh lastes ned gratis. Princh i Google Play eller fra Princh i App Store.

Bekreftelse av rett kopi

Bibliotekspersonalet må ta kopien: Kr 5,-

Skanning:

Dokumenter kan skannes til epost eller minnepenn.
Tjenesten er gratis.

3D-PRINTING

Biblioteket har en 3D-printer publikum kan benytte. Det er drop-in-veiledning i bruk av denne onsdager 13-17. Du kan også sende oss filer som ønskes printet på epost. OBS! TILBUDET OM VEILEDNING ER FOR TIDEN STENGT GRUNNET SMITTEFARE.

LESESTUND

Biblioteket holder lesestund for barn annenhver torsdag. Lesestund holdes på bibliotekene i Lierbyen og på Tranby kl. 10.00 og varer i ca 20 minutter. Vi bruker bilder på skjerm og stor variasjon i bøkene vi presenterer. Som regel er det også rim og regler eller vitser inkludert i lesestunden.

Alle er velkommen – barnehager og andre som er hjemme med små barn på dagtid. Passer best for barn ca. 3-6 år. Gratis inngang og ingen påmelding.

OBS! TILBUDET OM LESESTUND ER MIDLERTIDIG STENGT GRUNNET SMITTEFARE.