Tjenester

Tjenester

Digitale tjenester:

E-bøker

Lier bibliotek låner ut e-bøker gjennom tjenesten ebokbib.no. Ebokbib er en app som kan brukes på telefon og nettbrett, den lastes ned gratis i Play butikk/App store. For å kunne låne e-bøker i Lier bibliotek må du ha nasjonalt lånekort utstedt ved eller tilknyttet et av bibliotekene i Lier (Lierbyen eller Tranby).
Ved pålogging skriver du lånenummeret ditt + samme pinkode som brukes til å logge på MappaMi. Husk stor N først i lånenummeret! Når lånetiden er over blir e-bøkene automatisk “innlevert”. Du kan selv levere bøkene før forfall om du ønsker det, og hvis det ikke er venteliste kan lånene fornyes.
E-bøker kan lånes og reserveres både i app’en og i bibliotekets ordinære web-søk, men bøkene kan bare leses i app’ene for Android og iOS. E-bøkene synkroniseres på tvers av enheter, slik at du kan veksle mellom f.eks lesing på nettbrett og smarttelefon. eBokBib “husker” uansett hvor langt du er kommet i boka.

Filmbib

Filmbib er en tjeneste fra Innkjøpsordningen for kort- og dokumentarfilm. Du kan låne filmer til PC og håndholdte enheter med Apple/Android-system ved hjelp av ditt Nasjonale lånekort og samme PIN-kode som du benytter til andre digitale bibliotektjenester.

Retriever Atekst

Atekst er Norges største mediearkiv. Her kan du søke i artikler i aviser og magasiner fra hele landet. Biblioteket abonnerer på tjenesten via IP-adresse, du må derfor sitte på en av våre PCer for å få tilgang. Trykk “Logg inn” to ganger. Spør oss om hjelp hvis du trenger tilgang hjemmefra.

Nasjonalbibliotekets avistjeneste

Nasjonalbiblioteket har også en stor base med digitaliserte aviser du kan få tilgang til.

Pressreader
Pressreader er en avis- og magasintjeneste som lar deg få tilgang til tusenvis aviser fra hele verden. Her kan du lese alt fra Drammens tidende til sørafrikanske Marie Claire. Pressreader brukes via IP-adresse på våre stasjonære PCer (gå inn via lenken pressreader.com), eller last ned appen Pressreader på din enhet og du kan lese aviser og magasiner når du er tilkoblet bibliotekets trådløse nett (Biblioteknett, åpent) – her kommer du automatisk inn via Buskerud fylkesbibliotek. Tilgangen virker i tre dager etter at du har vært tilkoblet vårt trådløse nett, slik at du kan fortsette å lese på Pressreader også utenfor biblioteket.

Lesekroken.no

Lesekroken.no er et eventyrbibliotek med eventyr på mange forskjellige språk. Eventyrene kan leses eller bli opplest. Du kan også fargelegge og legge puslespill. Spør oss hvis du trenger passord til Lesekroken for bruk hjemme, i barnehagen, skolen o.l.

Lånekort på mobilen: Med appen Bibliofil kan du ha lånekortet ditt på telefonen, samt ha tilgang til utlån, reservering og søk i bokbasen. Du trenger lånenummeret ditt og Pin-kode for å bruke tjenesten. Kontakt oss hvis du trenger Pin-kode. Appen lastes ned gratis i Play butikk/Appstore.

Søk i katalogen, fornye og reservere

MedMappa Mi” kan du enkelt få oversikt over dine lån, fornye og reservere. Du trenger lånenummer og Pin-kode for å bruke tjenesten. Kontakt oss hvis du trenger Pin-kode.

Norgeslån:
Du kan selv bestille bøker fra andre bibliotek og hente dem i Lier. Søk opp boka du er interessert i feks på Drammen bibliotek. Logg inn og bestill/reserver på vanlig måte i MappaMi. Da kommer det opp et felt hvor du kan velge hvilket bibliotek du vil hente boka på. Foreløpig kan du bare velge hovedbiblioteket som hentebibliotek i Lier. Du må ha nasjonalt lånekort for å benytte tjenesten Norgeslån. NB: Bøker og andre medier som er bestilt og lånt via Norgeslån må leveres tilbake til det biblioteket du valgte som hentebibliotek! Tilbudet om “Innlevering overalt” gjelder ikke for innlånte medier fra andre bibliotek.

Sosiale medier:
Du kan følge oss på Facebook, InstagramPinterest og YouTube for de nyeste bildene og nyhetene. Iblant legger vi også ut personalets bokomtaler.

facebook      pinterest      youtube 

Andre tjenester:

3D-printer
Publikum kan printe modeller på 3D-printeren gratis. Vi tar forbehold om at det i blant kan være lange ventelister, og at ikke alle modeller lar seg printe. Fortrinnsvis skal publikum gjøre klar modellen til minnekortet selv, men det er anledning til å be om hjelp til faste tider. Printeren er til for både voksne og barn. Bruksanvisning for klargjøring av 3D-modeller fås i skranken. Du finner den også her: Bruksanvisning for klargjøring av 3D-modell

Utlånstiden på bøker, lydbøker og tidsskrifter er normalt 4 uker, nyere og populære titler har 14 dagers utlånstid. DVD er det 14 dagers lånetid på. Lån kan fornyes via telefon, sms, nett, epost, automat eller i skranken, såfremt boka ikke er reservert av noen andre.
Purregebyr sendes ut hvis lånetiden overskrides. Det er for tiden på kr 35,- pr purring. For å unngå purring, kan du få forhåndsvarsel på SMS en dag før lånetiden forfaller.
Materiale vi ikke har, kan vi låne inn fra andre bibliotek. Du kan også levere bøker fra et hvilket som helst norsk bibliotek i Lier.

Bibliotek i butikk:
Lier bibliotek består av hovedbiblioteket i Lierbyen og Tranby filial. I tillegg har våre brukere mulighet til å hente bestilte bøker på Spar Holsfjorden i Sylling, innenfor butikkens åpningstider (07.00-23.00 på hverdager og 09.00-20.00 på lørdager). Slik gjør du det: Alle med lånekort på Lier bibliotek kan benytte tilbudet. Har du ikke lånekort, henvend deg til hovedbiblioteket i Lierbyen eller filialen på Tranby. Du kan også bruke et innmeldingsskjema for nye lånere. Bøker kan bestilles på nett, epost og telefon til Lierbyen og Tranby.

Med pin-kode tilknyttet lånekortet, kan du enkelt logge deg inn i «Mappa Mi» i katalogen vår, søke opp bøker og bestille. Når du får valg om hvor du vil hente boka, velger du Lier bibliotek : Sylling avdeling. Bøker (samt filmer, lydbøker og tidsskrifter) du har bestilt, blir da sendt til butikken i Sylling, og du får beskjed på epost eller sms når de er klare til henting. Bøkene vil være klare til henting ca kl. 14.00 den dagen du mottar reserveringsmeldingen. Du kan altså motta en melding noen timer før bøkene er ankommet butikken.
Merk: Av praktiske årsaker lånes bøkene ut før de sendes fra Lierbyen – det foregår ingen registrering av utlån eller innlevering i butikken.
Pin-kode får du tilsendt ved å sende en melding til systemet, eller henvende deg til oss. Med appen «Bibliofil» får du denne tjenesten på smarttelefon, hvor du også har lånekortet ditt tilgjengelig digitalt. Bøker fra andre bibliotek kan bestilles og leveres som før med dette tilbudet.

Kopiering, utskrifter, faks og skanning:
Kopier og utskrifter koster 2 kr for A4, 4 kr for A3 (lik pris for farge og svart-hvitt kopi)
Kopier og utskrifter er gratis for skolearbeid (grunnskolen og vgs)

Du kan skrive ut fra bibliotekets PCer, egen bærbar PC, nettbrett og mobil. I Lierbyen brukes utskriftssystemet Princh, hvor du kan betale direkte med kort eller bestille en utskrift og betale kontant i skranken. Personalet må da starte utskriften. For utskrift fra egen PC, gå til nettsiden: print.princh.com og start utskriften herfra. For utskrift fra mobil og nettbrett, må først appen Princh lastes ned.

På Tranby kan du foreløpig bare skrive ut fra bibliotekets PCer.

Bekreftelse av rett kopi: Kr 5. Bibliotekpersonalet må ta kopien.

Faks: Koster 2 kr pr påbegynt minutt innenlands, utenlands gjelder Telenors satser. Minstetakst for sending av faks er kr 5.

Skanning: Dokumenter kan skannes til epost eller minnepenn. Tjenesten er gratis.

Trådløst nettverk og PCer for publikum
På biblioteket i Lierbyen har vi nå 5 PCer for voksne og 4 for barn, mens Tranby har 3 PCer totalt. Det er trådløst nett på begge bibliotekavdelinger.

Lån av studierom:
Biblioteket disponerer to studieceller og et grupperom. Studiecellene må bookes hos personalet.

Lesesirkler:
Er du med i en lesesirkel? Kontakt oss hvis du trenger flere eksemplarer av samme bok eller boktips.

Klasser og barnehager: Klasser og barnehager er hjertelig velkomne til anmeldte og uanmeldte besøk. Kontakt barnebibliotekaren for klassebesøk med bibliotekopplæring eller lesestund. Vi er også behjelpelige med bokkasser/depoter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *