Tranby Bibliotek

Tranby bibliotek

Tranby bibliotek er en filial av hovedbiblioteket i Lierbyen. Vi er lokalisert i samme bygg som Tranby ungdomsskole på Tranby torg. Vi har åpent hver dag, bortsett fra lørdag og søndag. Tranby bibliotek er meråpent hver dag fra 07.00 til 22.00 hele året. For å få tilgang til dette tilbudet må du komme til biblioteket i betjent åpningstid for å oppgradere lånekortet ditt. Man må være fylt 18 år for å få aktivere dette tilbudet. 

Biblioteket kan blant annet tilby 

Låne og levere blant annet bøker, tidsskrifter og filmer.
Dagens aviser.
Sitte og lese bøker.
Studere.
Tilgang på datamaskiner.
Tilgang på trådløst nettverk for datamaskin/nettbrett.
Tilgang på Nintendo Switch og Playstation.
Muligheten til å skanne, kopiere og skrive ut.
Lesestunder for barn.     

Hvordan bli låner:

Ved Lier bibliotek har vi Nasjonalt lånekort, som betyr at hvis du registrerer deg med personnummer kan dette ene lånekortet brukes ved alle bibliotek i Norge. Har du allerede et Nasjonalt lånekort fra et annet bibliotek er det bare å komme til oss i skranken, så knytter vi deg til som låner her også med samme kortet. Innmeldingsskjema og lånereglement tildeles alle nye lånere som standard.

Har du ikke lånekort i det hele tatt kan du komme innom biblioteket, signere kontrakten og vise legitimasjon for å hente lånekortet. Ønsker du ikke nasjonalt lånekort, kan du opprette et lokalt kort som da kun kan bruke i Lierbyen og på Tranby bibliotek.

Mister du ditt fysiske lånekort, koster det kr. 10,- for et nytt.

Meråpen tilgang

For å benytte deg av tilbudet om meråpen tilgang, må du som låner skrive under på en kontrakt og oppdatere lånekortet ditt. Meråpent-kontrakten kan lastes ned her og tas med til biblioteket, eller fylles ut på biblioteket når du kommer i den betjente tiden.

Tranby bibliotek er meråpent fra kl. 07.00 – 22.00 hver dag hele året. Er du meråpent-bruker i Lierbyen, kan du bruke samme kort og kode på Tranby (og omvendt).

På Tranby bibliotek trenger du lånekort og PIN-kode for å låse deg inn på meråpent bibliotek. Dette får du når du undertegner kontrakten. Du kan selvsagt bruke lånekort på mobil fremfor fysisk kort, hvis du har Bibliofil-appen.

Generell informasjon

Vi på biblioteket er glade for å kunne utvide tilbudet til våre lånere, men vi må påpeke at i de meråpne timene vil biblioteket være ubetjent. Trenger du hjelp med noe må du dermed komme i vår betjente åpningstid.

Du må være over 18 år for å kunne benytte deg av det meråpne biblioteket og du forplikter deg til å kjenne og overholde reglene i kontrakten. Lånekortet som adgangskort er personlig og alle som oppholder seg i bibliotekets lokaler skal ha et eget oppgradert kort. Foresatte som har med seg barn under 18 år, må aldri etterlate barnet alene i den meråpne tiden.

I den meråpne tiden kan du benytte deg av de fleste av våre fasiliteter.

Biblioteket vil være videoovervåket i de meråpne timene. Filmingen er for alles sikkerhet og for å kunne forhindre uønsket oppførsel. Videomaterialet vil oppbevares etter gjeldende lover og forskrifter, og eventuelt hærverk vil politianmeldes.

Faste aktiviteter

Gaming på storskjerm: 

Mandager kl. 14-19 rigger vi til gaming på storskjermen i ungdomsavdelingen på Tranby bibliotek.

Strikkeklubb:

Er du glad i å strikke? Hver onsdag kl. 11 – 13 kan du ta med deg strikketøyet og møte andre strikkeinteresserte på biblioteket. Ingen påmelding, bare møt opp.

Lesestunder for småbarn: 

Annenhver fredag fra kl. 10.00. Se her for aktuelle datoer: Lesestunder  Lier bibliotek. 

Hopp rett ned til innholdet