Verdensbiblioteket

Verdensbiblioteket

Verdensbiblioteket har e-bøker og lydbøker på flere språk, som kan strømmes fra nettsiden deres Verdensbiblioteket.no

Har du behov for bøker på ditt morsmål, eller vil du lese bøker på andre språk bør du ta en titt på utvalget her.

Verdensbiblioteket er åpent og gratis for alle, så lenge du befinner deg på en norsk IP-adresse. Alt du trenger er en epost-adresse for å lage deg en bruker til innlogging. Det er ingen begrensning på hvor mange bøker du kan lese eller høre på.

Språkene i tjensten er albansk, arabisk, tigrinja, thai, tyrkisk, persisk/dari, somali og bosnisk/kroatisk/serbisk. Disse språkene er valgt fordi det ellers er vanskelig for folkebibliotekene å skaffe e-bøker på dem.

Tjenesten er blitt til gjennom et samarbeidsprosjekt mellom nasjonalbibliotekene i Norge, Sverige og Danmark, støttet av Nordisk Ministerråd. Nasjonalbiblioteket i Norge har ansvaret for Verdensbiblioteket.no.

Trenger du å låne bøker på andre språk enn de ovennevnte, kan biblioteket låne inn bøker fra Det flerspråklige bibliotek

Trenger du språkkurs eller grammatikk- og ordbøker, vil vi være behjelpelig med å låne deg dette, enten du skal lære deg norsk eller andre fremmedspråk. Ta en titt på søkesiden vår for å finne ut hva vi har på Lier bibliotek. Vi låner også inn fra andre bibliotek hvis vi ikke har det ønskede språket her.

Flere digitale tjenester fra biblioteket finner du en oversikt over her: Digitale tjenester